Kundtjänst

Köp- och leveransvillkor

Beställning


Endast personer över 18 år får handla här och leveranser sker bara inom Sverige. Inga beställningar via email. eller på annat sätt än genom webbshopen.

Beställningsvärde
Stora som små beställningar är välkomna, vi har inget minsta beställningsvärde.

Personuppgifter/Kunduppgifter


Vi sparar personuppgifter i vårt kundregister när du beställer hos oss. Ingen annan har tillgång till detta register och vi lämnar inte vidare uppgifterna till andra företag. Det samma gäller de barns namn samt födelsedatum som du kan skriva in, detta är endast för att vi ska kunna göra specialutskick med erbjudanden i samband med deras födelsedagar.

Priser


Alla priser anges i SEK inklusive moms. Den totala summan inklusive fraktkostnaden ser du i kassan innan du godkänner din beställning. Vi förbehåller oss rätten att ändra våra priser och villkor utan varsel. Det är viktigt att du tar del av våra villkor innan du gör en beställning. Det är villkoren och priserna vid beställningstillfället som gäller. Vi reserverar oss för uppenbart felaktiga uppgifter och slutförsäljning samt oturliga fel i beskrivningar mm.

Betalning


Vi tillämpar normalt kortbetalning, faktura genom Klarna eller förskott till vårt bankgiro som enda betalningsmedel, skulle detta vara ett problem så var vänlig kontakta oss på telefon 044-20 39 58 så löser vi det!
Kortbetalningar och förskottsbetalningar är kostnadsfria för dig. Du kan betala med Visa och MasterCard. Vi samarbetar med betalningstjänsten BAMBORA som garanterar säkerheten för dina korttransaktioner via nätet genom full 3-D Secure kryptering. Bambora sparar inte ditt kortnummer utan de skapar i stället ett chiffrerat "fingeravtryck" av delar av kortnumret och det kan aldrig användas för att återskapa något nummer. Därför kan du tryggt betala med kort.

Förskott: Väljer du förskottsbetalning till bankgiro 464-9455 så kommer det att ta ett par dagar extra innan vi ser att din order är betald och vi kan skicka varorna. Förskottsbetalning skall ske till vårt bankgiro inom 5 dagar för att vi skall garantera leverans av de saker du beställt (dvs de är reserverade för dig i 5 dagar), meddela oss gärna om du behöver extra tid så är det inga problem.

Klarna faktura
Vi samarbetar med faktureringstjänsten: Klarna Faktura och deras villkor hittar du här: http://www.klarna.se/kontovillkor.pdf
Vi tar en avgift på 19 kr om du väljer faktura (gäller från 18/5-2017. Fakturan skickas med ditt paket och är på 14 dagar från den dagen då ditt paket skickas från oss!
Ett par gånger om året har Klarna kampanjer där man kan handla och betala ibland flera månader senare, vid dessa kampanjer lägger Klarna på en aviavgift som syns först på slutfakturan. Om vi har avgifter under kampanjer ser du detta i kassan.
Läs mer om Klarnas allmänna villkor här (PDF).


Leveranser/Frakt


Dina varor levereras som brev eller paket beroende på vikt och storlek. Vi tar en frakt och expeditionskostnad på 59kr * oavsett hur mycket eller lite du beställer. Du kan även välja ”paket hämtas” om du bor i närheten av vår leksaksbutik i Kristianstad och då slipper du betala frakt.
Fri frakt på alla ordrar över 800 kr *OBS gäller ej på ett fåtal större saker (bord mm) där vi har en frakt på 99-129 kr.

Ej avhämtade paket
Om du inte hämtar ditt paket när du blir aviserad inom 14 dagar så skickas paketet tillbaka till oss.
Du kommer då att bli skyldig att betala oss returfrakt samt ny utkörningsfrakt dock MINST 250 kr för att täcka administrativa kostnader! (beroende på frakten på paketet kan denna summa vara högre!!) Vi kommer att hålla inne din produkt tills vi erhåller betalning. Vill du inte ha paketet så kommer vi att räkna bort alla våra utlägg för frakt både till dig samt returfrakt och ge tillbaka mellanskillnaden till dig. Tänk på att det kostar ofta mer än dubbelt så mycket med returfrakter. Vi blir tyvärr inte meddelade när paket ej avhämtas utan de bara skickar tillbaka dem. Det åligger kunden att kontakta oss vid outhämtade paket.
Vill du ej längre genomföra ditt köp så kommer du att bli fakturerad en avgift på 350 för alla frakter och avgifter!
Kontrollera även att dina mobil samt epost adresser är korrekt då det är genom dem du blir aviserad.
Har du valt faktura så får du stå för ev påminnelseavgifter, räntor mm som detta kan medföra genom vårt faktureringsbolag KLARNA!

Leveranssätt


Mindre paket kommer direkt i din brevlåda eller som avi som du hämtar på postens utlämningsställe (under 1 kg) och lite större paket kan du hämta på DHLs utlämningsställe. Du blir aviserad via sms eller epost. Som standard väljs närmaste utlämningsställe, önskar du ett annat kan du själv välja det i listan, detta kan ej ändras i efterhand.
Leverans till annan mottagares adress:
Om leverans skall ske till annan mottagares adress så skriver du den rätta leveransadressen i kassan. (OBS! gäller ej faktura!) Skriv i kommentarer om du inte vill att kvitto skickas med till den andre mottagaren. Glöm ej att ange det mobilnummer som ska aviseras om det är någon annans.

Paketinslagning


Dessvärre så har vi ej möjlighet till paketinslagning.

Kunder från Kristianstad
Kunder som bor i närheten av Kristianstad kan komma och hämta sina varor hos LekVira på Fäladsgatan 3 (bredvid Lidl och McDonalds på Vilan) i Kristianstad. Vi har en lättillgänglig gratis parkering precis utanför butiken. När du hämtar i vår leksaksbutik i Kristianstad slipper du fraktkostnaderna. Du väljer ”Paket hämtas” under frakt när du är i kassan. Observera att du måste göra din beställning och betala i kassan innan du kan hämta ditt paket. Du är välkommen att hämta ditt paket på butikens öppettider. (se under butik)

Leveranstid


Vi försöker att alltid skicka ut våra paket så fort vi hinner. Beställer du innan kl 13 så skickas dit paket samma dag. I vissa fall hinner även ordrar lagda innan kl 14 med dagens sändning. Tänk på att det kan ta ett par dagar innan paketet når dig från att det lämnat oss!
Normalt tar det 1-3 vardagar lite beroende på var i Sverige du bor. Till södra och mellersta Sverige brukar det bara ta 1-2 vardagar. Gäller dock med reservation för slutförsäljning. Om varan är tillfälligt slut i vårt lager tar det längre tid och varorna blir restade så att vi skickar ut dem när vi fått in dem igen. Detta meddelar vi snarast via e-post eller sms då det kan ta lite längre tid för dig att få varan. Om Du vill häva köpet pga en kraftigt försenad leverans betalar vi tillbaka dina pengar inom 5 dagar.

Transportskada


Skulle varorna vara transportskadade när du får dem, så skall du anmäla detta till fraktbolaget eller utlämningsstället där du hämtar ditt paket. Det är viktigt att du kontrollerar att ytterpaketen ser hel ut, anmäl annars hos utlämningsstället. Allra senast 3 dagar efter du hämtat ditt paket måste du maila oss med bilder på skadan på ytterpaket samt bilder skadan på sakerna. Om du anmäler efter denna tid kan vi tyvärr inte göra något då vi inte kommer att få transportskadan godkänd från DHL om vi inkommer med den efter 7 dagar från du hämtat ut paketet. LekVira står för returfrakten och ny utleverans. Kontakta oss vid oklarheter.

Emballage


Vi återanvänder i största mån kartonger och packmaterial, tidningar mm för att hålla fraktkostnaderna nere samt för att gynna miljön. Kanske inte alltid lika snyggt men billigare för dig och bättre för miljön.

Reklamation


Om varan är skadad eller defekt på något annat sätt, eller om du har fått fel vara eller antal så kontakta oss omedelbart på e-post kundtjanst @ lekvira.se så vi kan rätta till felet. Har du fått fel vara eller något fattas måste du meddela oss detta inom 5 dagar från det att du hämtat ut ditt paket.
Du behöver uppge ordernummer samt vilken vara det gäller samt skicka ett foto på skadan per email. Detta ber vi alltid dig att göra om det handlar om en skada på varan.
Vi kommer att skicka en returlapp till dig så att du fraktfritt kan returnera den felaktiga varan. Ersättningsleveransen sker helt utan kostnad för dig.
Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav löses ej ut av oss. Reklamation vid eventuella tvister följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut.
Om du fått faktura så betala den som vanligt så du slipper påminnelseavgifter, ev återköp mm hanteras i efterhand till ditt konto.
Vi godkänner inte att frakten återbetalas om du skickar tillbaka varan utan att först ha kontaktat oss. Däremot kommer vi att betala tillbaka vad du gett för produkten.
Observera att många saker är trämöbler som är handmålade och kaniner mm är handsydda så det kan alltid förekomma lite små skillnader och detta är inget som går att reklamera. Även lite ojämnheter och mindre skav på just Mailegmöbler är lite det som ingår i deras gammaldags stil. Hör med oss om du är osäker. Skador genom slitage eller oaktsam hantering godkännes ej. Vy byter i första hand ut mot reservdelar eller ny vara!

Orderbekräftelse


Du får en orderbekräftelse via e-post när du genomfört en beställning. Titta igenom den och meddela oss snarast om något inte stämmer på 044-203958 (10-18 vardagar) Var speciellt uppmärksam på ditt mobilnummer så det stämmer då det i första hand är dit din avisering kommer att ske. Om vi hunnit skicka ut dina varor får du själv stå för returfrakten. Du får ett email när vi skickat iväg din beställning från oss. Det tar då 1-3 dagar innan leveransen når dig eller ditt utlämningsställe.


Öppet köp/bytesrätt


Du har full returrätt inom 14 dagar. Skicka e-post till kundtjanst @ lekvira.se med ordernummer och meddela vilken vara det gäller samt gärna en anledning till varför du ångrar ditt köp. Vi skickar då en retursedel till dig via mail som du kan skriva ut alternativt kan vi skicka den med post.
Önskar du returnera en vara står du själv för returfrakten (brukar ligga på runt 89-99 kr då returfrakter hos DHL kostar mer än utkörningsfrakt tyvärr)
Vi kräver att varan ska vara oanvänd, hel och ren och returneras i originalförpackning med eventuella originalhandlingar. Ingen nedsmutsning eller andra märken på varan eller förpackningen accepteras. Du får inte ha öppnat originalförpackningen.
Efter att vi har mottagit och kontrollerat varan, så sätter vi in pengar på ditt konto på varuvärdet inom 14 dagar, dvs frakten du betalat för att få hem varan kan du ej få tillbaka. Vill du ha en nya vara/byte så får du stå för frakten av denna vara. Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses ej av oss.
Varan ska återsändas väl paketerad. OBS Du måste kontakta oss innan du återsänder varan.
Vid returer där ordern kommer ned i under 800 kr läggs vanlig frakt på (vi har fraktfritt på ordrar över 800kr)

Observera att specialbeställda varor samt beställningsvaror som vi ej har i lager och som vi tar in endast på din begäran får du inte öppet köp på. Detta gäller även REA varor här har vi inte bytesrätt eller öppet köp
Detta gäller även alla saker från KidKraft som vi ej har i lager och som är beställningsvaror samt varor som det står beställningsvara på.

Förskolor


Är det en förskola som vill beställa och få på faktura så går detta bra. Det blir faktura på 30 dagar samt en Exp avgift på 39 kr. Frakt tillkommer enligt villkor. Som förskola väljer ni förskola i kassan. Ert paket skickas med DHL paket och kommer direkt till er. OBS detta alternativ gäller ej för företag, alla företag kan göra sin order genom Klarna i vanlig ordning. Även förskolor kan i många fall göra sin order genom Klara. Vi gör kreditkoll på alla som väljer faktura 30 dagar!

Nyhetsbrev/SMS


Om du anmäler dig till vårt nyhetsbrev eller SMS-tjänst kommer du att få unika erbjudanden samt information om nyheter i vår webbshop. Du kan när som helst avregistrera dig enkelt genom att meddela oss per email eller klicka på avregistreringsknappen längst ned i nyhetsbrevet. Du kan även avregistrera dig enkelt på vår hemsida.

Force Majeur


I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.